Din Cartier Restaurante Știri 

S-a deschis Calif în Auchan Titan. Ce e bine, ce e mediocru, ce e rău

Pe locul defunctei Pizza Dominium din Auchan Titan s-a deschis în această primăvară Mian și, dupa eforturi mai lungi, a apărut și noul Calif. Am fost acolo în prima lor zi de activitate și avem comentarii proaspete despre primele impresii.

Locul are un aspect industrial, care duce cu gandul la restaurantele din piețele spaniole. Zona de servire este cu fața la food court, iar pe aleea centrului comercial avem o zonă de luat masa, cu băncuțe și scaune proprii – Calif este singurul restaurant din food court care investește, astfel, într-o zona proprie pentru clienți, separat de marea de mese „la comun”.

 

Ce e bine

  • Cartofii sunt, de departe, cei mai buni pe care îi poți mânca în Auchan Titan. Nu au concurență și intră, într-un hall of fame personal, în meniul ideal din Auchan: cartofi Calif, lipie cu vita Taksim, sos Glenn KFC, coaste lipicioase Mian.
  • Prețurile reflectă porțiile. Meniurile sunt mici, cantitativ, iar un om înfometat e posibil să ia două pentru a simți ceva, dar și prețurile sunt pe măsură. 13-15 lei pentru lipii, plus 4 lei pentru meniu, iar Zed este și mai accesibil.
  • Vinetele din Dil

 

Ce e mediocru

  • Sosurile lăsate la liber, să își pună fiecare cât consideră. O idee bună executată prost, pentru ca fix la sosuri au făcut economie de gust. Sosul Gorgonzola, teoretic – cea mai puternică aromă, este umbra sosurilor similare încercate în alte locuri. Minim de gust, cu doar o amintire de gorgonzola, probabil mult diluat. La fel și complet neremarcabilul sos roșu. Probabil că bucătarii trebuie să citească Sarea-n Bucate și să înțeleagă ceva

  • Zed este complet neremarcabil, o bucată pâinoasă și meschină de sandwich care arată apetisant în poze și dezamăgitor pe limbă. Este bun la foame, pe principiul „reglează din pâine”, dar cam atât.
  • Varietatea este limitată ca opțiuni de alegere. Asta nu este nici bine, nici rău, depinde ce calcule au făcut la lansare – merită sau nu să investească în sortimente a căror vandabilitate nu este clară și prezintă risc de stoc.

 

Ce e rău

  • Nu au un meniu complet, nicăieri. Văd cele patru produse afișate pe plasmă, dar mai sunt și altele? Sunt variante maxi? Sunt cărnuri diferite? Într-o poză văd abia acum caserole pentru supe și ciorbe. Au și așa ceva? Nu văd nicăieri nicio mențiune. Poate a fost o sincopă de „ziua 1”, dar vreau să văd ce opțiuni am, fără să mă uit prin spatele vânzătorilor sau să caut toate plasmele.
  • Cu o vină împărțită între Calif și clienți, zona de sosuri era deja murdară, din prima zi. Dacă le lași la liber, îți asumi și că unii oameni sunt mai neîndemânateci și pui pe cineva să facă mereu curat lună pe blat.
  • Ce este cu cele patru caserole de pe blatul dinspre mese? Sunt puse acolo ca să se vadă că au caserole negre? Care este sensul? Nu credeau că publicul se aștepta să servească și la pachet?

 

Concluzie

În viața reală, mâncarea arată așa, iar gustul este undeva între 6,5 și 7,5:

Porțiile sunt mici, dar corecte ca preț. Restaurantul este de bifat și, probabil, după ce veți fi încercat toate sortimentele, veți rămâne cu unul preferat sau veți reveni la Taksim. Dupa gust. Cartofii merită o cauză mai bună, pentru cât de gustoși sunt, iar sosurile merită și ele un bucătar mai cu inimă.

Pe aceeași temă

Leave a Comment