Din Cartier Social Știri Utilități 

Fraudă sau ignoranță, în sediul ANAF Sector 3 – Câmpia Libertății

Aproape fiecare instituție publică se hrănește cu hârtii, furnizate deseori de firme tip Xerox care coabitează chiar în sediile instituțiilor. La ANAF Sectorul 3, firma „de casă” în ale fotocopiatului, scanatului și tehnoredactatului practică un sistem tarifar care frizează imposibilul – prețuri în fracțiuni de bani – în condițiile în care un ban este fracțiunea minimă plătibilă în numerar.

Lipsa de la cursurile elementare de matematică sau o fraudă interesant mascată direct în văzul lumii duce la aberații tarifare de tipul celor de mai jos:

0,3 bani – copia în format A4. Adică, în cazul plății cu moneda de 1 ban, ar trebui să primiți rest 0,7 bani. Imposibil și, implicit, ilegal. Operatoarea multifuncționalei încasează însă, la această operațiune, 30 de bani. Echivalentul unui tarif afișat de 0,3 lei sau, respectiv, de 30 de bani. De 100 de ori mai mare decât prețul listat.

Ce înseamnă asta? Strict ca exemplu, la un volum de 100 de copii pe zi, se încasează 30 de lei, față de cei 30 de bani care ar trebui acumulați în total. Adică 29,7 lei care se duc în eter.

Se sesizează vreun angajat ANAF care trece zilnic pe lângă această listă de prețuri?

Pe aceeași temă

Leave a Comment